Voor tuinonderhoud geldt een vast tarief van 35 euro per uur all-in.

De kosten voor een tuinontwerp (inclusief beplantingsplan) bedragen minimaal 600 euro. Daarboven op geldt een toeslag van 3 euro per m2 tuin. Voor tuinen vanaf 500 m2 krijgt u een offerte op maat. Enkele voorbeelden:

  • Tuin van 50 m2 – ontwerpkosten 750 euro
  • Tuin van 100 m2 – ontwerpkosten 900 euro
  • Tuin van 200 m2 – ontwerpkosten 1.200 euro
  • Tuin van 300 m2 – ontwerpkosten 1.500 euro
  • Tuin van 700 m2 – prijs op aanvraag

Voor het aanleggen van een border bij tuinaanleg kunt u uitgaan van een prijs die tussen de 55 en 90 euro per vierkante meter ligt. In deze prijs zit de aanschaf van borderplanten en tuinaarde en werkzaamheden zoals het maken van een beplantingsplan, het voorbewerken van de grond en het beplanten. Buiten de prijs zitten werkzaamheden zoals het rooien van bomen en heesters, het verwijderen van bestrating en de aanschaf van bomen en heesters. De vierkante meter prijs is afhankelijk van de uitgangssituatie (hoeveel tijd is nodig voor het voorbewerken van de grond) en of u biologisch materiaal wilt gebruiken of niet.

Voor de aanschaf van bomen kunt u 40 tot 200 euro per boom rekenen bij jonge bomen en 5 tot 25 euro per heester, alles afhankelijk van de gekozen soorten, de grootte en biologisch / niet-biologisch. Dat is exclusief aanplantkosten.

Voor alle aanleg- en ontwerpwerkzaamheden wordt altijd eerst een offerte gemaakt, voordat een opdracht kan starten.